http://ovaska2019.fi/
mtv katsomo rimakauhua ja rakkautta
kuinka kauan murtunut kylkiluu on kipeä
kuinka monta pianonvirittäjää
kirjaudu veikkaus
kuinka paljon viikon ikäinen vauva syö
Koulutus ja osaaminen

Lue lisää

Liikenne

Lue lisää

Hyvinvointi ja talous

Lue lisää

Miksi Suomalaiset ovat niin vastahakoisia sähköautoja kohtaan

kuinka paljon sähköautoja on suomessa

Ensimmäinen asia on, kuinka paljon energiaa kuluu, itse energian siirtämiseen kulkuneuvoon? Siitä kun öljy löydetään maasta siihen, kun se on muutettu bensaksi ja siirretty autoon menee 26 Megajoulea. Tämä jokaista sataa kilometriä kohden mitä autolla ajetaan. Sähkön tuotossa tämä luku on paljon suurempi.

kuinka paljon rakkautta - YouTube

Ensimmäiset sähköautot Suomessa. Sähköautojen valmistus oli huipussaan 1900-luvun kahdella ensimmäisellä vuosikymmenellä, jolloin niitä tehtiin Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Suomessa sähköautoja ei tehty eikä niiden tuotantoa tiettävästi edes suunniteltu.

Suomessa myytävät sähköautot 2017 | Vihreä Kaista

Trondheimin yliopiston laskelmien mukaan Nissan Leaf tuotti valmistusvaiheessa 13,1 tonnia hiilidioksidia, kun dieselmoottorilla varustettu Mercedes-Benz A -malli vai 6,6 tonnia.Kuva: JUSSI TURTIAINEN/KL Sähköauton ympäristövaikutuksissa on huomioitava koko elinkaari. Toistaiseksi sähköauton

Sähköautoilun vuosi 2018 Suomessa | Sähköautoileva motoristi

kuinka paljon sähköautoja on suomessa

Kuinka paljon sähköautoja on tällä hetkellä käytössä Suomessa? Mitä hyötyä sähköautoista on bensa- tai dieselmoottoreihin verrattuna? Millaisiin käyttökohteisiin sähköautot soveltuvat hyvin? Kuinka suuri on bensamoottorin hiilidioksidipäästö ajokilometriä kohti? Entä dieselmoottorin ja sähköauton?

Litium, tuo maaginen 10 grammaa, jota ilman et tule toimeen

Autotuojat kokosi Kauppalehden pyynnöstä oheiset taulukot, jossa ovat kaikki Suomessa myytävät täyssähköautot ja ladattavat hybridit. Kansainvälisen määritelmän mukaisesti myös ladattavat hybridit ovat sähköautoja, sillä ne voi pakottaa napin painalluksella käyttämään ainoastaan sähkömoottoria.

Suomen sähköautot keskittyvät Helsingin keskustaan ja Espoon

kuinka paljon sähköautoja on suomessa

Norjassa on runsaat 100 000 sähköautoa, Ruotsissa noin 10 000 ja Suomessa ja Virossa runsaat 1 000. Norjassa on siis satakertainen määrä sähköautoja Suomeen verrattuna ja Ruotsissakin kymmenen kertaa enemmän. Ja ero on viime vuosina jatkuvasti vain kasvanut. Norja on koko maailmassakin omassa luokassaan.

ABC-ketju edelläkävijänä – sähköautoille jo 38 latauspistettä

Moonika Ilmén/ laulu , Jarmo Kankaanranta/ saksofoni, Jouni Saario/ kitara, Timo Saario/ kontrabasso, Sami Mäkinen/ rummut

Sähköautot Suomessa – Wikipedia

kuinka paljon sähköautoja on suomessa

Suomessa myytävät sähköautot ja ladattavat hybridit vuonna 2017 Sähköautojen ja ladattavien hybridien valikoima kasvaa hurjaa vauhtia. Vuonna 2017 Suomesta voi ostaa uutena seuraavia sähköisiä automalleja.

Sähköautojen käyttö suomessa

kuinka paljon sähköautoja on suomessa

Kukaan ei voi tietää, kuinka paljon sähköautoja tullaan myymään tai miten uusiutuvan energian varastointi akkuihin ottaa tuulta alleen. Perussähköauton akku tarvitsee litiumia viisi tuhatta kertaa enemmän kuin matkapuhelimen akku, joten metallin tarve tulee joka tapauksessa moninkertaistumaan nykyisestä.

Ilmoittaudu mukaan

Lahjoita kampanjaan

Ota yhteyttä