http://ovaska2019.fi/
kuinka monta taloa on museosuo
lukemaan opettelu peli
kuinka monta koirarotua on olemassa
suomi peli 19 toukokuuya
kuinka irrottaa tarraliima
Koulutus ja osaaminen

Lue lisää

Liikenne

Lue lisää

Hyvinvointi ja talous

Lue lisää

Ohutsuoli on 3-6 metriä pitkä | Terve.fi

Suolisto (lat. intestinum) on osa ruoansulatuselimistöä. Ruuansulatuselinten lasketaan alkavan mahalaukusta ja päättyvän peräaukkoon. Suolistoon kuuluvat ohutsuoli ja paksusuoli. Suoliston tehtävänä on irrottaa ja imeä ihmisen syömästä ja juomasta materiaalista kaikki hyödyllinen ravinto ja hivenaineet.

Syö vatsa terveeksi – vinkit suoliston tasapainoon | Me Naiset

Suolistossa pyritään hyödyntämään kaikki ravinnon sisältämä energia ja hivenaineet. Suolisto toimii pääsääntöisesti autonomisesti eli ihmisen tahdosta riippumatta. Ohutsuoli. Ohutsuoli on ihmisruumiin pisin suoli, 3–5 metriä pitkä. Ohutsuoli voidaan jakaa osiin: pohjukaissuoleksi, tyhjäsuoleksi ja sykkyräsuoleksi. Suurin osa

Yleistä tietoa suolistosta

Keliakia on sairaus, jossa suolisto ei siedä gluteenia sisältävää ravintoa. Sairaus ilmenee tavallisesti siinä vaiheessa, kun lapsi lakkaa saamasta rintamaitoa ja alkaa syödä normaalia eli gluteenia sisältävää ruokaa. Gluteeni tuhoaa nukkalisäkkeet, mistä seuraa se, etteivät ravintoaineet imeydy elimistöön.

Nämä vatsaoireet ovat vakavia – monella on ärtynyt suoli

Ihmisen ruoansulatusjärjestelmä muodostuu ruokatorvesta, mahalaukusta sekä ohut-, paksu- ja peräsuolesta. Paksusuoli on 1,8 metriä pitkä. Suolisto päättyy 15–20 senttimetrin mittaiseen peräsuoleen. Ruoansulatusjärjestelmän tehtävänä on hyödyntää syödystä ruoasta ravintoaineet ja säilyttää syntynyt jäte ulostamiseen asti.

Ihmisen suolisto – Wikipedia

Suolisto on elimistön kuningatar, josta kannattaa pitää huolta. Colourbox Vatsavaivat eivät ole kaikkein viehättävin ongelma – mutta hyvin yleinen. Miltei jokaisen mahassa möyrii, kuplii tai korventaa jossain vaiheessa elämää. Ihmisen ruuansulatusjärjestelmä on pitkä putki, joka muodostuu ruokato

Mitä kakkasi kertoo terveydestäsi? | Akuutti | yle.fi

Kuinka suolisto toimii. Suolisto jaetaan ohutsuoleen ja paksusuoleen (paksusuoli, peräsuoli, peräaukko). Ohutsuolen tärkein tehtävä on imeä ravintoaineita ruoasta, joka on sulatettu mahassa. Paksusuoli imee ruoasta nestettä ja sulattaa puolikiinteät ja kiinteät sulamattomat ruoanjätteet ulosteeksi, joka poistuu kehosta peräaukon kautta.

Antibioottikuurin jälkeen oman bakteerikannan palautuminen

Toiminnallisten vatsavaivojen taustalla on usein stressi. Kun on psyykkisesti kovilla, suolisto on tavallista herkempi ja supistelee poikkeavasti. Lue myös: 10 kysymystä ärtyneestä suolesta. Unohda kaali ja sipuli – Jotkut ravintoaineet saattavat aiheuttaa vatsa- tai suolisto-oireita. Osa hiilihydraateista ei imeydy.

Suolisto kuntoon! – Elä täysillä

Entä kuinka usein käyt isolla hädällä? Jotkut käyvät kerran tai useammankin kerran päivässä, toiset kolmen päivän välein. Jos kärsit ummetuksesta, pidä huoli, että saat tarpeeksi kuitua ja vettä. Neste saa ulostemassa liikkeelle suolistossa.

10 kysymystä paksusuolen tähystyksestä – Aavan

Kolonoskopia eli paksusuolen tähystys jännittää useimpia potilaita. Todellisuudessa tutkimus ei ole ollenkaan niin epämiellyttävä, kuin monet luulevat.

Paksusuoli tähystys | sivu 3 | Keskustelu | Anna

Asennoituminen antibioottikuureihin on muuttunut nopeasti. Vielä muutama vuosi sitten moni suorastaan vaati antibioottikuuria vaivoihinsa, mutta nykyään esimerkiksi pikkulasten vanhemmat ovat usein tyytyväisiä, jos lääkäristä pääsee pois ilman antibioottireseptiä. Helsingin

Ilmoittaudu mukaan

Lahjoita kampanjaan

Ota yhteyttä